Hoi en welkom op mijn website!
Heb je vragen, bel mij gerust op 06-26971585 of stuur een mailtje naar info@flexdenken.com. 
Ben je eigenlijk op zoek naar mijn visuele werk? Klik dan op www.astridwillems.nl.  
Dit drijft mij 
Vanuit een gevoel van vrijheid zijn we effectiever dan wanneer we het gevoel hebben vast te zitten. Daar waar we onszelf vastzetten, daar valt winst te behalen. De beperkingen die we onszelf opleggen zijn namelijk ook weer door onszelf op te heffen.
Zo begon het 
Mijn studie-achtergrond is Communicatie, Fine Art en Filosofie. Na mijn studies ben ik gaan werken als creatief denker in innovatie en ontwerpprocessen, o.a. bij de WUR. Gegrepen door het plezier en het effect van creatieve sessies en creatieve denkprocessen, heb ik mij ontwikkeld als trainer / spreker in creatief denken. 
Zo ging het verder 
Destijds werd ik vaak ingehuurd in de context van flexibilisering; creatief denken als vaardigheid in een constant veranderende werkomgeving. In 2014 heb ik, op deze trend geïnspireerd, het boek Flexdenken gepubliceerd. Het uitgangspunt van mijn boek is de verschuiving van een berekenbare leef- en werkomgeving naar een constant en snel veranderende leef- en werkomgeving. Flexdenken betekent denken in termen van verandering in plaats van denken in termen van zekerheid en berekening. 
Dit kwam erbij 
Het lichaam is, geleidelijk aan, een steeds grotere rol gaan spelen omdat ik tijdens mijn presentaties en workshops bij veel deelnemers een verhoogd spanningsniveau tegenkwam. Dit herkende ik ook bij mezelf. Ik ben mij gaan verdiepen in laagdrempelige technieken die onmiddellijk effect hebben op het spanningsniveau in ons lichaam. Als we op spanning staan dan zijn we niet flexibel. Het laatste wat we dan willen is verandering en onberekenbare omstandigheden!
Back to Top